Кои са 7-те въпроса, които могат да подобрят отношенията в

...
 Кои са 7-те въпроса, които могат да подобрят отношенията в
Коментари Харесай

Психологът Марк Бартън: 7 въпроса, които могат да подобрят отношенията между мъжете и жените

 Кои са 7-те въпроса, които могат да подобрят връзките в една двойка? Ето по какъв начин връзката ви може да стане по-хармонична, съгласно психолога Марк Бартън.  

Ако анализирате връзката, тогава можете да разберете, че говорите за едно и също нещо, само че въпреки всичко не можете да се разберете. Говорите на далечни тематики и те рядко ще съумеят да ви сближават … Но би трябвало.

Първият въпрос – верният метод на изложение на любовта

Първият въпрос, който би трябвало да зададете на колегата си, е обвързван с методът, по който другия чака да му засвидетелствате любовта си. Отговорът ще бъде друг съгласно индивида. Но в връзките има значими опорни точки, които не постоянно виждаме, а в същото време сгряват душата ни и ни обезпечават комфорт. Обсъдете това с колегата си и когато разберете отговора, пробвайте се да осигурявате по-често такива моменти. Ще видите по какъв начин половинката ви ще стартира да се държи доста по-мило с вас.

Вторият въпрос – докосванията

Вторият въпрос е обвързван с тактилни чувства. Обяснете на колегата какви тактилни чувства харесвате и къде желаете да ви допира. Всеки човек има ерогенни зони. Задачата е двамата да споделяте между тях тактилен продан.

Третият въпрос – какво не ви харесва в дейностите на колегата

И двамата сътрудници би трябвало да обсъдят този въпрос между тях. Ако става въпрос за нещо, което е неприятно, а мъжът въпреки всичко го прави, би трябвало да приключите с това. Опитайте се да избягвате неща, които вашият сътрудник не харесва.

Четвъртият въпрос: Какво ви липсва в връзките

Четвъртият въпрос е за неналичията в връзките. Когато сътрудниците могат да приказват умерено за това, те могат да трансформират нещата и това да усъвършенства връзките. Понякога се изисква даже напълно малко.

Пети въпрос: Знаете ли какво вълнува половинката

Когато чуете отговора на колегата си, обърнете внимание на това. Създайте удобна атмосфера, пробвайте се да го разберете и да му помогнете, в случай че това е нужно.

Шести въпрос: Как се обръщате между тях

Много хора желаят да бъдат наричани не по име, а да употребяват умалителни имена. Наричайте половинката по този начин, както й харесва, не се опасявайте от това.

Седми въпрос: Какво ви тормози в връзките ви

Това е добър въпрос, защото по принцип рядко споделяме опасения. Ако приказваме за доверие и осъзнатост, би трябвало да приказваме и за рискове и страхове. Задайте и този въпрос, той е доста ефикасен.

Автор: Марк Бартън, психолог

Превод и редакция: Лора Костова

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР